Sökresultat för subway

Raspberry cheesecake cookies

Älskar ni också kakorna på Subway? Det gör jag och ibland är det nästan bara för kakan som jag äter mat där haha. För ett tag sen fick de in en ny smak, raspberry cheesecake och det är en ljus cookie med vit choklad, hallon och cheesecakefyllning. Så galet god! Och eftersom att jag int kan få nog av dessa kakor var jag bara tvungen att försöka ta fram ett eget recept på de här kakorna. Jag vågar nästan påstå att de är godare än de man köper. Hembakat är ju liksom alltid godast, ellerhur?

De här kakorna är precis som mitt andra recept på Subway cookies – härligt segmjuk insida och inget snålande med chokladen. Jag gillar när det är många chokladbitar i!

Receptet ger ca 9 stora raspberry cheesecake cookies.

Ingredienser (cheesecakefyllning):

150 g färskost

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cookies):

150 g mjukt rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 msk sirap

2 tsk vaniljsocker

1 medelstort ägg

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

150-200 g grovhackad vit choklad

60 g färska hallon

Gör såhär:

  1. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.
  2. Grovhacka den vita chokladen.
  3. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
  5. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bakpulver och salt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  7. Ha till sist i grovhackad choklad (spara lite till garnering) och färska hallon delad i bitar och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  8. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gör kakor av den.
  9. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  10. Dela degen i 9 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en matsked cheesecakefyllning i mitten, vik över kanterna och nyp försiktigt ihop det till en boll.
  11. Placera kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med avstånd då de flyter ut).
  12. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  13. Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet.
  14. Förvaras i lufttät burk, mörkt och svalt.

Livebakning: Subway cookies


På torsdag den 24/1 är det återigen dags för en bake along LIVE på min instagram @mykitchenstories.se och på schemat står Subway cookies på två vis. En ljus variant med vit choklad och macadamianötter och en mörk med choklad.

Denna gång kommer dessutom en vinnare att få hem de kakor som jag har bakat genom att delta i en tävling som kommer att pågå under livesändningens gång. Hur roligt?

I julas tävlade jag ut brigadeiro som jag bakade live och det var alldeles för uppskattat för att inte upprepas!

Nedan hittar ni receptet som jag kommer att följa under livesändningen och jag hoppas att ni är många som är taggade att baka samtidigt som mig. Som vanligt är det bra att läsa igenom receptet minst en gång innan och gärna mäta upp alla ingredienser innan livesändningen så kommer det att bli mycket lättare för er att följa med i bakningen.

Allergianpassningar förr ägg-, mjölk- och glutenfria subway cookies hittar ni om ni scrollar ner längst ner i receptet.

Receptet ger 36 goda subway cookies och jag brukar dela upp degen i två delar och baka två olika smaker på en och samma gång. Så smidigt och så gott!

Ingredienser (subway cookies):

300 g mjukt rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 msk sirap

4 tsk vaniljsocker

3 medelstora ägg

7 dl vetemjöl

0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

150-200 g grovhackad choklad eller chokladknappar (variera som du vill mellan vit och mörk choklad)

I de ljusa kakorna hade jag även ca 100 g grovt hackade macadamianötter


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
  4. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  6. Ha till sist i grovhackad choklad och eventuellt nötter och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  7. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar den i 36 lika stora bollar och fördelar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna på plåten så att de inte smälter samman i ugnen.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  9. När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna. Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
  10. Låt svalna ordentligt innan servering!

Allergianpassningar

Äggfritt: Byt ut äggen mot 1 dl vatten eller kikärtsspad (jag föredrar vatten).

Mjölkfritt: Byt ut smöret mot samma mängd mjölkfritt margarin och chokladen mot mjölkfritt/veganskt alternativ.

Glutenfritt: Byt ut vetemjölet mot samma mängd Finax glutenfri mjölmix

Subway cookies

Här är en annan restaurangfavorit som jag inte kan få nog av och därför börjat baka själv – Subways cookies! Det här receptet ger kakor som är precis lika segmjuka i mitten och smältande i munnen som originalet. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller extra mycket nötter för härligt tuggmotstånd.Det här receptet funkar lika bra för den ljusa varianten med vit choklad och macadamianötter som den mörka varianten med mörk- och vit choklad.

Receptet ger 36 goda subway cookies och jag brukar dela upp degen i två delar och baka två olika smaker på en och samma gång. Så smidigt och så gott!

Ingredienser (subway cookies):

300 g mjukt rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 msk sirap

4 tsk vaniljsocker

3 medelstora ägg

7 dl vetemjöl

0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

150-200 g grovhackad choklad eller chokladknappar (variera som du vill mellan vit och mörk choklad)

I de ljusa kakorna hade jag även ca 100 g grovt hackade macadamianötter

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
  4. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  6. Ha till sist i grovhackad choklad och eventuellt nötter och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  7. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du rullar den i 36 lika stora bollar och fördelar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna på plåten så att de inte smälter samman i ugnen.
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  9. När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna. Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
  10. Låt svalna ordentligt innan servering!

 

TIPS!

  1. Förvaras bäst i lufttät burk i rumstemperatur i upp till en vecka.
  2. Frys in ogräddade kakor så är det bara att ta fram och grädda när du blir sugen på en nybakad subway cookie.