Hallonpajblondies

I väntan på sommaren så tycker jag att vi alla ska baka ett gäng hallonpajblondies. Alltså ljusa brownies med syrliga hallon från frysen och havresmul. En riktig dröm med olika konsistenser som gör dessa blondies till en härlig kakdröm.

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger 12 generösa bitar eller 24 munsbitar.

Blondie:

200 g smör

200 g vit choklad

4 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

150 g frysta hallon

Havresmul:

50 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl vetemjöl

0,5 dl havregryn

0,5 dl strösocker

1 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och udervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda försiktigt ner smörchokladen och sikta ner vaniljsocker, salt och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och strö över hallonen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att havresmulet ska hålla sig på själva kakan och inte sjunka ner i smeten.
  6. I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet. Strö smulet över kakan och grädda blondien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter (den ska vara ganska lös i mitten).
  7. Låt kakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den.
Läs om vår kommentarspolicy