Godaste & härligaste kladdkakan på klassiskt vis

En av mina mest efterfrågade Youtube-videos är att visa hur jag bakar klassikt härlig och god kladdkaka utan krusiduller. Och här har ni den! Min bästa och godaste klassiska och enkla kladdkak som man inte får nog av. I videon delar jag också med mig av mina bästa tips och hemligheter bakom den perfekta kladdkakan.

Glöm inte att gilla och kommentera den här videon och prenumerera så missar du inte mina kommande videos!

Receptet ger 10-12 generösa bitar och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

Kladdigaste kladdkakan:

225 g smör

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker strö

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Steg för steg-bilder på hur man bakar klassisk kladdkak.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan och smöret mot mjölkfritt margarin.

Läs om vår kommentarspolicy