Korv stroganoff med ris

Ny vecka, betyder nytt middagstips! Ni var många som önskade mitt recept på korv stroganoff med klibbigt ris och här har ni det. Korv stroganoff är verkligen en underskattad maträtt som jag gärna lagar ofta. Jag gillar att göra min stroganoff riktigt smakrik med olika kryddor och använder alltid matlagsningsgrädde av havre oavsett om jag gör den på vegetarisk korv eller korv med kött eller kyckling. För det här receptet kör jag alltid på, oavsett vilken korv jag använder och det blir lika gott varje gång. Ni bara måste prova!

Receptet ger ca 4-5 portioner.

Ingredienser:

jasminris för 4-5 portioner

2 msk matlagningsolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g korv av valfri sort

0,5 dl tomatpuré

salt & peppar efter egen smak

1 msk paprikakrydda (mild)

2 tsk malen ingefära

1 tsk malen spiskummin

4 dl havregrädde för matlagning

2 msk finhackad koriander (går att utesluta)

Gör såhär:

  1. Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken tunt, skala och riv vitlöksklyftorna fint på ett rivjärn.
  3. Hetta upp oljan i en djup stekpanna, sänk till medelvärme och stek lök & vitlök länge under omrörning tills de blir mjuka.
  4. Strimla korven och stek tillsammans med lök och vitlök på hög värme, rör om hela tiden tills korven fått lite färg och yta.
  5. Tillsätt tomatpuré och kryddor, fortsätt steka under omrörning. Sänk värmen till medel och häll på grädden. Rör om och sänk till lägsta värmen. Lägg på locket och låt puttra i lugn och ro tills stroganoffen tjocknat lite.
  6. Rör i den finhackade koriandern precis innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy