Krämig köttfärssås

Spaghetti med köttfärssås blir ofta bortglömt hemma hos oss men det är så himla gott. Och jag gör faktiskt en riktigt god och krämig köttfärssås som jag tycker att du ska prova. Receptet ger ca 5 portioner.

Ingredienser:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk rapsolja

500 g nötfärs

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

2 tsk paprikakrydda

1 tsk malen ingefära

1 msk torkad basilika eller några blad finhackad färsk basilika

0,5 dl tomatpuré

2 dl passerade tomater

1 tsk strösocker

0,5 dl havregrädde (för matlagning)

Gör såhär:

  1. Skala den gula löken. Dela den i två och skiva tunt. Riv vitlöken fint på en rivjärn.
  2. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Sänk värmen till medel och steg lök och vitlök under omrörning tills de blir väldigt mjuka.
  3. Tillsätt köttfärsen och alla kryddor, höj värmen och rör om tills all köttfärs är genomstekt. Sänk värmen till medel igen och ha sedan i tomatpure, passerade tomater och strösocker. Rör om och sänk sedan värmen ytterligare till lägsta, lägg på locket och låt puttra i ca 5 min.
  4. Ha sedan i havregrädden och rör om. Låt såsen fortsätta puttra under lock på allra lägsta temperatur i 10-15 minuter. Ju längre desto godare blir den.
Läs om vår kommentarspolicy