No bake centerpaj

Jag är nog inte ensam om att älska centerchoklad. Jag brukar inte vara mycket för just mjölkchoklad, väljer hellre mörk om det finns men just center är jag svag för. Dessutom är det en ljuvlig choklad att baka med. Dagens mumsighet är inspirerad av just center. Den här pajen består av en spröd chokladbotten, krämig kolafyllning, mjölkchokladganache och så massa center såklart. Super enkel att göra och bakas utan ugn!

Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter och måtten 35×11 cm och ger ca 10-12 generösa bitar.

Ingredienser (botten):

10 digestivekex

75 g smör

3 msk kakao

Ingredienser (fyllning):

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (topping):

200 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

2 rullar center à 78 g

flingsalt

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulor och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, tätt med hjälp av baksidan av en sked, tills den täcker hela insidan av pajformen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du fyller den.
  4. Bre ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du förbereder toppingen.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål.
  6. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och blank chokladsmet.
  7. När chokladsmeten svalnat och tjocknat, men fortfarande har en bredbar konsistens är den redo att bre ut på kolafyllningen.
  8. Toppa med center och flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna och svalna innan serverar.

TIPS!

  • Gör pajen glutenfri genom att byta ut kexen till dubbelt så många glutenfria digestivekex.
Läs om vår kommentarspolicy