Red velvet snittar

Ni vet hur det funkar vid det här laget, jag snöar in mig på ett bakverk och kommer på en massa olika varianter på den klassiska versionen. Just nu är det red velvet som jag gärna experimenterar med och mitt senaste experiment resulterade i red velvet snittar. Alltså kolasnittar som smakar red velvet cake.

Sammetslena och härligt segmjuka kolasnittar med smak av choklad, härligt röd färg och cream cheese frosting. Kolasnittar med det lilla extra helt enkelt. Receptet ger 2 längder à 10-12 snittkakor vardera.

Ingredienser (red velvet snittar):

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

1 msk kakao

0,5 msk röd pastafärg

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (frosting):

50 g mjukt rumstempererat smör

100 g färskost

1 dl florsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke. I en liten skål blandar du ihop kakao och pastafärg till en tjock smet. Tillsätt det till smörsockret och vispa lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det hår ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  4. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott. Bre ut frostingen på längderna.
  5. Skär upp längderna i 10-12 kakor vardera. Servera direkt eller förvara inplastade i kylskåpet.

TIPS!
– Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 2 tsk pofiber.

Läs om vår kommentarspolicy