Chokladbollsrutor med dumletryffel

Om du vill baka något riktigt gott och enkelt som smakar magiskt så tycker jag att ni ska baka mina chokladbollsrutor med dumletryffel. Den är som en liten bakelse med sin krämiga chokladbollskaka, len tryffel som smakar tryffel och syrliga bär på toppen.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 25×25 cm och ger 9 generösa bitar.

Ingredienser (chokladbollskaka):

225 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

1 dl espresso eller starkt bryggkaffe

1 nypa salt

Ingredienser (dumletryffel):

1/2 burk sötad kondenserad mjölk

100 g dumlekolor

75 g mörk choklad (minst 70%)

1 nypa salt

Gör såhär:

  1. Täck din form med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla ingredienserna till chokladbollskakan i en matberedare och mixa till en krämig smet. Har du ingen matberedare funkar det utmärkt att först mixa havregrynen med en stavmixer och sen knåda ihop med resten av ingredienserna.
  3. Fyll formen chokladbollssmeten och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör tryffeln.
  4. Lägg alla ingredienser till dumletryffeln i en kastrull. Rör om hela tiden medan du smälter ihop allt på medelvärme till en tjock och glansig smet.
  5. Bre ut tryffelsmeten på chokladbollskakan och låt stå i kyl i minst 30 min innan servering.

TIPS!

  • Gör glutenfri genom att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn.
Läs om vår kommentarspolicy