Kladdkaka med oreofrosting

Jag vet att uppdateringen här inne inte har varit som den brukar men tiden har inte ägnats åt något annat än bakning ändå. Vi är i slutspurten av att göra bok nummer två och den blir helt fantastisk! Hursomhelst, söndag idag och jag har längtat efter att dela det här receptet med er. Kladdkaka med oreofrosting! Kladdig kladdkaka toppad med drömmig cream cheese frosting med massor med oreokross i. Ni bara måste prova.

Receptet funkar bra både att baka i muffinsplåt som jag gjort men också i vanlig rund springform med diameter på 20 cm. Oavsett så får du ut ca 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (kladdkaka):

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

Ingredienser (oreofrosting):

400 g färskost

1,5 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 paket oreos à 154 g

grovhackade oreos och mini oreos att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt eller i en fodrad springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter om du gör i muffinsplåt och 30 min om du gör i en springform. Låt svalna helt och hållet, minst 4h i kylskåpet men helst över natten, innan du dekorerar med frosting.
  5. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop kylskåpskall vispgrädde och färskost med elvisp till en krämig och fast konsistens. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Mixa 1 paket oreos fint med mixer, stavmixer eller matberedare. Vänd försiktigt ner kexsmulorna i frostingen med slickepott.
  7. Spritsa ut frostingen på kladdkakan. Grovhacka oreos och strö det på frostingen. Dekorera gärna också med mini oreos.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy