Cheesecakebrownies

Ni vet redan hur mycket jag älskar både brownies och cheesecake och som jag alltid brukar säga: gott plus gott blir jättegott tillsammans. Så idag vill jag bjuda er på ytterligare en bakverkshybrid som smakar magiskt. Fudge brownie med swirl av krämig cheesecake, syrliga bär och bitar av choklad. Den här varianten på cheesecake och brownie är inte att leka med!

Det här receptet var en riktig pärs att ta fram men så värt! För resultatet blev svindlande gott. Trixet var att få rätt konsistens på browniesmet och cheesecakesmet så att det skullle gå att swirla dem i ett fint mönster. Innan jag fick till det så smakade det fortfarande fantastiskt men såg inte alls aptitligt ut. Och den bilden ska jag bespara er haha!

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar.

Ingredienser (cheesecakesmet):

600 g färskost

1 ägg

0,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (browniesmet):

250 g smör

250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

4 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 msk vaniljsocker

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

125 g bär av valfri sort (färska eller frysta) och ca 50 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar att garnera med.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
  4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
  7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären och dekorera med chokladbitar.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör brownien äggfri genom att ersätta ägget cheesecakesmeten mot 2 msk mjölk av valfri sort och i browniesmeten med kikärtsspadet från 1 paket blötlagda kikärtor.
Läs om vår kommentarspolicy