Kokoskladdkaka

Inlägget är i annonssamarbete med Kökets favoriter.

Finns det något godare på en fredag än kladdkaka? Idag blev det den här kokoskladdkakan med mjölkchokladtopping. En riktig dröm för dig som älskar kokos. I vanlig ordning så har jag bakat min kladdkaka i en springform med avtagbar botten. Ni frågar ofta vart jag köpet mina springformar med diameter på 20 cm och svaret är på Kökets favoriter! Just nu har de dessutom fri frakt. Så passa på att köpa springformar hos dem HÄR!

Det underbara med den här kladdkakan är att den inte bara blir kladdig utan också saftig av alla kokosflingor. Och det blir ju något alldeles särskilt när man kombinerar kokos och choklad. Jag får inte nog!

Receptet bakas i en springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (kladdkaka):

200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kokosflingor

4 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (mjölkchokladtopping):

200 g mjölkchoklad

0,75 dl vispgrädde

kokosflingor att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och rör ihop tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt svalna helt och hållet, minst 4h och helst över natten.
  4. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
    Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och glansig smet.
  5. Låt ganachen svalna helt och hållet och tjockna lite grann innan du brer den på din kladdkaka och dekorerar med kokosflingor.

TIPS!

  • Gör din kladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (se också till att din mjölkchoklad inte innehåller spår av gluten).
Läs om vår kommentarspolicy