Red velvet rulltårta

Varje tårta kräver sin rulltårta och eftersom att ni uppskattade receptet på red velvet cake så mycket så var jag bara tvungen att ta fram ett recept på red velvet rulltårta. En röd chokladrulltårta med härligt luftig och krämig cream cheese frosting utan smör. Den bara smälter i munnen och smakar magiskt.

Receptet bakas i vanlig ordning i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger en red velvet rulltårta på 10-12 bitar.

Ingredienser (rulltårta):

3 ägg

1,5 dl strösocker

2 msk röd pastafärg

1,5 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl maizena

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk vinäger av valfri sort

Ingredienser (fyllning):

300 g kylskåpskall färskost

1 dl kylskåpskall vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

1 dl florsocker

florsocker att pudra med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop kakao och pastafärg till en jämn och tjock smet i en skål. Tillsätt det till äggvispet och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten förutom bikarbonat och vinäger och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  5. I en liten skål blandar du ihop vinägern och bikarbonaten (denna blandning kommer att bubbla och fräsa lite) och har i detta i resten av smeten. Vänd ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpannan, bre ut smeten i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  7. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  8. Vispa ihop vispgrädde och färskost krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  9. Rulla upp handduken och bre ut fyllningen på rulltårtsbotten.
  10. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.

TIPS!

  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.
Läs om vår kommentarspolicy