Chokladmousse på 3 ingredienser

Godaste och fluffigaste chokladmoussen gör du på bara 3 ingredienser och utan gelatin. Min absoluta favorit när det kommer till chokladmousse och den funkar lika bra att servera som den är eller att fylla en tårta med.

Det här är en riktigt fyllig och god chokladmousse med mycket chokladsmak. Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser:

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

4 äggulor

5 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  2. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
  4. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp moussen i glas om du vill servera som den är. Om du vill fylla en tårta med moussen kan du antingen hälla den över din tårtbotten i en springform eller låta moussen stelna i bunken i kylskåpet innan du spritsar eller brer den på din tårtbotten.
  6. Låt moussen stelna i kylskåpet minst 1-2h innan servering (den stelnar olika snabbt beroende på om du serverar den i glas eller på en tårta).

TIPS!

  • Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.
Läs om vår kommentarspolicy