Kycklinggryta med curry

Jag tror det var över 6 månader sedan som jag lovade er receptet på min krämiga currygryta med kyckling och grönsaker. Men bättre sent än aldrig haha. Orsaken är att jag inte lagat den på ett tag men idag så! Hoppas att ni ska gilla den lika mycket som min familj. Här hemma är den här maträtten en riktig middagsfavorit.

Det här är en riktigt god och mättande gryta med mycket grönsaker som passar perfekt till matlådemat. Receptet ger ca 6 portioner.

Ingredienser:

2 msk rapsolja (annan neutral olja funkar också bra)

1 purjolök

ca 4 cm lång bit färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

450 g kycklinglårfilé

4 msk curry

salt & peppar efter smak

1 msk red curry paste

1 burk kokosmjölk à 400 ml

200 g färsk broccoli

2 medelstora morötter

jasminris, grovhackad persilja och salta & rostade cashewnötter till garnering

Gör såhär:

  1. Dela purjolöken på längden och skölj noggrant. Skär i fina strimlor.
  2. Hetta upp oljan på hög värme i en djup stekpanna. Sänk till medelvärme och tillsätt den fint strimplade purjolöken. Stek på medelvärme tills de mjuknat.
  3. Tärna kycklingfilén och ha i de i stekpannan tillsammans med curry, salt, peppar, fint riven färsk ingefära, riven vitlöksklyfta och curry paste. Stek under konstant omrörning på hög värme tills kycklingen börjat få fin stekyta.
  4. Häll på kokosmjölken. Rör om och täck öppningen på stekpannan med lock. Låt puttra på medelvärme.
  5. Under tiden skalar du och skivar morötterna. Dela även broccolibuketterna i mindre bitar.
  6. Skölj grönsakerna noggrant i ett durkslag och ha i dem i stekpannan. Rör om och låt grytan fortsätta puttra på låg värme i ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt tillagad.
  7. Servera grytan med jasminris, hackad persilja och cashewnötter.
Läs om vår kommentarspolicy