Kanelbullesnittar

Ibland blir man akut sugen på kanelbullar men har varken tid, ork eller tålamod till att ställa sig att baka kanelbullar från grunden. Visst kan man gå och köpa en bulle då men jag tänkte presentera en bättre idé. Nämligen kanelbullesnittar. Kolasnittar som smakar precis som kanelbullar. Kanelbullar som småkakor! Världens godast.

I videon nedan visar jag steg för steg hur du bakar dessa godingar.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 ägg (kan uteslutas)

pärlsocker att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.
  7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt.
Läs om vår kommentarspolicy