Kokosbiskvier

Processen har varit lång och inneburit många provbakningar. Men här har vi den äntligen. En biskvi utan mandel men som ändå blir sådär härligt seg i botten som jag vill ha mina biskvibottnar. Istället för mandelmassa använde jag kokosmjöl och resultatet blev to die for!

Receptet ger ca 20 bottnar och denna gång fyllde jag dem med cheesecakefyllning.

Ingredienser (biskvibotten med kokos):

50 g kokosmjöl + 1 dl strösocker

3 äggvitor +1 dl strösocker

Ingredienser (fyllning):

200 g mörk choklad

600 g färskost

2 dl vispgrädde

2 dl florsocker

Ingredienser (dekoration och topping):

200 g mörk choklad att doppa biskvierna i

1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)

kokosflingor att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop med kokosmjöl med 1 dl strösocker i en skål.
  3. I en bunke av glas eller metall vispar du äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget under fortsatt vispning med elvisp.
  4. Vänd ner kokosmjölsockret i marängen försiktigt med slickepott tills du får en jämn och tjock smet.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut bottnar, ca 20 stycken.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  8. Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
  9. Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
  10. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  11. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  12. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  13. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
Läs om vår kommentarspolicy