Cheesecakebiskvier

Just som jag trodde att alla idéer med biskvier utan smörkräm var över så kommer jag på en till. Cheesecakebiskvier, alltså biskvier fyllda med härligt len och syrlig cheesecakesmet med smak av choklad.

Dessa bara MÅSTE ni prova. Tror nästan att detta är min favvo hittills!

Ingredienser (bottnar):

140 g mandelmassa

0,5 dl strösocker

1 stor äggvita

Ingredienser (fyllning):

200 g mörk choklad

600 g färskost

2 dl vispgrädde

2 dl florsocker

Ingredienser (dekoration och topping):

200 g mörk choklad att doppa biskvierna i

1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)

flingsalt att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan till bottnarna grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång. Låt svalna.
  7. Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
  8. Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
  9. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  11. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  12. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med flingsalt.
  13. Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy