Enkla fudge brownies

Finns det något godare än härligt sega och krämiga fudge brownies? När jag berättade för er på min instagram @mykitchenstories.se att jag skulle återuppta Youtube igen så var det många som efterfrågade basic recept till kanalen och då blev det dessa godingar som jag började med.

Det här är verkligen det ultimata receptet på fudge brownies. Har du tidigare blivit besviken när du bakat brownies så bara måste du testa det här receptet innan du helt och hållet ratar fudge brownies.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×20 cm vilket ger 12 generösa bitar.

Ingredienser:

250 g smör

250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

4 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 msk vaniljsocker

1/2 tsk salt

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa lätt ihop ägg och strösocker för hand med ballongvisp i en bunke. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet och tjock med ballongvispen.
  4. Tillsätt chokladsmöret i bunken och rör ihop till en jämn smet för hand med ballongvispen. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  5. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan servering.

TIPS!

  • Gör browniesarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4-5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka brownies utan ägg och mjölk så hittar du det bästa receptet på det HÄR.
  • Browniesarna är godast att servera med en kula vaniljglass.
Läs om vår kommentarspolicy