Kärleksmumsbrownies

Just nu är jag i en period där jag bara lägger kärleksmumsglasyr på och i nästan alla bakverk och hoppas på att det blir gott. Kärleksmumsglasyr passar till det mesta, särskilt det som redan innehåller choklad så det blir oftast succe.

Den här brownien blir oerhört luftig och krämig och kaffesmaken i glasyren blir verkligen pricken över i:t som framhäver den drömmiga chokladsmaken ännu mer.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm, vilket ger 12 generösa bitar.

Ingredienser (brownies):

125 g smör

200 g mörk choklad

4 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  3. I en bunke vispar du upp ägg och stösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du går på med glasyren.
  5. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  6. Bre glasyren över kakan, garnera med kokosflingor och låt glasyren stelna lite innan du skär upp brownien i bitar och serverar.

TIPS!

  • Denna brownie funkar utmärkt att frysa in.
  • Vill du baka den i långpanna är det bara att ta alla ingredienser x3.
  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gillar du inte kaffe kan du byta ut det mot mjölk eller vatten.
  • Kokosflingorna kan du byta ut till pärlsocker eller valfritt strössel. Går också att helt utseluta.
Läs om vår kommentarspolicy