Cheesecakesnittar

Efter att jag tog fram ett recept på raspberry cheesecake cookies så har jag velat experimentera lite mer med att fylla bakverk med cheesecakefyllning. Jag tycker att cheesecake är så himla gott och syrligheten från färskosten balanserar upp de flesta söta smaker på ett väldigt bra sätt. Först på tur i min resa med att fylla saker med cheesecakefyllning är dessa kolasnittar med cheesecake och hallonsylt. Det blev så himla gott och jag var såklart tvungen att dela receptet med er på en gång.

Jag gör en längd med det här receptet vilket ger 10-12 stora kolasnittar fyllda med cheesecake men du kan såklart göra receptet med två längder och därmed få lite mindre men fler kakor.

Ingredienser (cheesecakefyllning):

50 g färskost

0,25 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (deg):

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,25 dl hallonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop längs med hela längden som du ska lägga cheesecakefyllning i.
  6. Fyll gropen med cheesecakesmeten och nyp ihop kanterna så att fyllningen täcks med deg helt och hållet.
  7. Tryck försiktigt till en ny grop, inte så djup, med tummen längs med längden och fyll den med sylt.
  8. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
  10. Förvaras tätt förslutna i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy