No bake kärleksmumscheesecake

Ni har säkert märkt att jag är inne i lite av en kärleksmumsperiod just nu. Men ja, ni vet, min kärlek för kärleksmumsglasyr är större än vad ord kan beskriva och då vill jag bara ha det på allt. Idag fick den pryda en no bake chokladcheesecake och resultatet blev helt enkelt en no bake kärleksmumscheesecake.

Spröd digestivebotten, härligt krämig chokladcheesecake och drömmig kärleksmumsglasyr. Tänk er dem tre tillsammans i en och samma tugga. Godare cheesecake får man leta efter.

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger en cheesecake på 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (botten):

75 g smör

10 stycken digestivekex

1 msk kakao

Ingredienser (fyllning):

600 g färskost

2 dl vispgrädde

300 g mörk choklad

2 dl florsocker

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

75 g smör

0,5 dl starkt kaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

kokosflingor att garnera med

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
  6. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  7. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
  8. Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  9. Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bre ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
  10. Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!
Läs om vår kommentarspolicy