Pinocchiokladdkaka i långpanna

Det gör mig så himla lycklig att ni är så många som bakar min pinocchiokladdkaka! Sen jag publicerade det receptet är det flera hundratals av er som efterfrågat ett recept på den i långpanna. Er önskan är min lag, så här kommer receptet på pinocchiokladdkaka i långpanna.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger ca 30 generösa bitar.

Ingredienser (vaniljkladdkaka):

450 g smör

6 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

7 dl vetemjöl

6 ägg

Ingredienser (maräng):

5 äggvitor

2,5 dl strösocker

1 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):

6 dl kylskåpskall vispgrädde

1 nypa bakpulver

500 g färska jordgubbar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Läs om vår kommentarspolicy