Kärleksmumsbiskvier

Ni som följer mig sen innan vet hur mycket jag älskar kärleksmums…eller, egentligen är det själva glasyren som jag inte får nog av. Särskilt sen jag upptäckte att den passar med så mycket mer än bara själva chokladkakan till kärleksmums. Idag mina vänner, vill jag presentera min nya kärleksmumsförälskelse: nämligen kärleksmumsbiskvier.

Segmjuk biskvibotten, len kärleksmumsfrosting, mjölkchoklad och kokosflingor. Kärleksmums i biskviformat helt enkelt och resultatet är MAGISKT!

Receptet ger 15 små kärleksmumsbiskvier. Vill du hellre toppa med mörk choklad går det såklart lika bra. Ta det du gillar mest!

Ingredienser:

140 g mandelmassa

1 äggvita

0,5 dl strösocker

75 g smör

150 g färskost

1 dl kakao

0,5 dl kaffe

1,5 dl florsocker

200 g mjölkchoklad

2 tsk neutral olja (raps-, mat-, eller solrosolja)

kokosflingor att garnera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  6. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
    Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
    Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  7. Fördela frostingen på biskvibottnarna genom att bre på eller genom att spritsa. Jag tycker det är enklast att spritsa ut den.
  8. Låt de fyllda biskvierna stå i kylskåpet för att bli ordentligt kalla, minst 30 minuter innan du täcker i choklad och garnerar.
  9. Grovhacka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  10. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  11. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
  12. Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy