Kladdkaka med centerfluff

Att kladdkaka och valfritt fluff blir en drömgod smakupplevelse är ingen hemlis. Idag blir det en kladdig kladdkaka toppad med centerfluff. Alltså center, så barnsligt gott och piffar upp vilket bakverk somhelst.

I vanliga fall brukar jag göra lite mer smet för en 20-centimetersform men för att det inte ska bli för mastigt med centerfluffet så blev det en lite tunnare kladdkaka denna gång. Om du vill göra den här kladdkakan tjockare är det bara att ta alla ingredienser x1,5.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 centimeter, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (centerfluff):

234 g centerchoklad (3 rullar)

2 dl vispgrädde

Ingredienser (kladdkaka):

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

kolasås, färska hallon och 1 rulle center att dekorera med

Gör såhär:

  1. Lägg center och vispgrädde i en kastrull och värm upp på medelvärme.
  2. Rör om hela tiden tills chokladen smält in helt i vispgrädden och häll sedan i fluffsmeten i en kall skål.
  3. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet i minst 4 h, men helst över natten.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  6. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  7. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och dekorerar med det.
  10. Toppa med kolasås, färska hallon och ännu mer center!
Läs om vår kommentarspolicy