Kärleksmumssnittar

Kärleksmumsglasyr är verkligen livet. Jag får inte nog av den lena härligheten med smak av kaffe och choklad. Idag fick den ta plats på drömmigt segmjuka chokladsnittar och vilket namn passar då inte bättre för dessa småkakor än just kärleksmumssnittar? En galet god hybrid mellan kärleksmums och chokladsnitt.

Receptet ger ca 24 kärleksmumssnittar.

Ingredienser (segmjuka chokladsnitt):

150 g mjukt, rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

3,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
  7. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  9. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
  10. Skär varje längd till 12 kakor.
Läs om vår kommentarspolicy