Rabarberpaj med kolasmul

Att kolasnittar och rabarber är ett vinnande koncept har jag redan bevisat med mina kolasnittar med rabarber. Så att den här rabarberpajen med smuldeg gjord på kolasnittsdeg blev magisk är ingen överraskning. Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

Receptet ger 6-8 portioner.

Ingredienser (rabarberfyllning):

500 g rabarber

1 msk potatismjöl

2 tsk malen kardemumma

1 dl strösocker

saft från 1/2 citron

Ingredienser (kolasmuldeg):

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk mörk sirap

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Blanda ihop den med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera gärna varm med vaniljglass.
Paj
Läs om vår kommentarspolicy