Schweizernötfudge blondies

Ok hörrni, den här blondien är bara så himla GOD! Jag vet typ inte vad jag ska säga, smaken har gjort mig mållös, blondien har gjort mig mållös. Det här var en spontan idé som jag kom på igår och efter 3 provbakningar kunde jag inte hålla mig längre. Ni bara måste prova!

Härligt seg blondie med ljuvlig kolaton och smak av mandel som toppas av ett lent lager schweizernöttryffel. To die for!!

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger 12 generösa bitar eller 24 munsbitar.

Ingredienser:

225 g smör

3,5 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 dl mandelmjöl

200 g schweizernötchoklad

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl rostade och hackade hasselnötter att garnera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
  6. Grovhacka schweizernötchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
  7. Tillsätt vispgrädden i chokladen, lite i taget under konstant, försiktig omrörning.
  8. Bre chokladtoppingen över blondiesarna och garnera därefter med hasselnötter.
  9. Skär upp direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy