Citronkladdkaka

I kvällens livebakning bakade vi den här drömmigt sötsyrliga citronkladdkakan tillsammans. Har du inte provat den så bara måste du göra det för den är beroendeframkallande god!

Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar. Som många andra kladdkakor så är den absolut bäst dagen efter. Jag rekommenderar därför att ni bakar den kvällen innan den ska serveras.

Ingredienser:

150 g  smör

3 citroner (skal och 0,5 dl saft)

2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn. Häll över i en bunke.
  3. Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda försiktigt bara precis tills alla ingredienser gått ihop.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i formen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kakan stå i kylskåpet tills den svalnat helt och hållet.

Allergianpassa:

  • Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin
  • Byt ut vetemjölet mot samma mängd Lailas mjölmix eller 2 dl finax blåa mjölmix för glutenfritt
  • Byt ut äggen mot 0,5 dl oatly ikaffe + 100 g vit vegansk choklad, grovhackad och smält
Läs om vår kommentarspolicy