Chocolate chip cookie kladdkaka

Chocolate chip cookies är gott men chocolate chip cookie kladdkaka är ÄNNU godare! Tycker ni om mina cookie dough fudge blondies så kommer ni att älska den här kladdkakan. Det bästa av två världar: chocolate chip cookies och kladdkaka. No more ångest över att behöva välja mellan två favoriter.

Inspirationen till det här receptet tackar jag underbara Frederikke Waerens för som suktade mig med sin chocolate chip cookie kladdkaka. Följer ni inte henne på instagram, så gör det! Hennes recept är på danska, och jag förstår inte riktigt danska men det hon bakar ser helt fantastiskt ut!

Receptet bakas i en rund springform med diameter 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar. En steg för steg-video på hur man bakar den här kladdkakan, hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se

Ingredienser:

150 g smör

2,5 dl strösocker

1 dl brun farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 nypa salt

150 g mörka chokladknappar + 50 g att dekorera med

vaniljglass till servering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll över det i en bunke och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna (förutom chokladknapparna) till en jämn smet.
  3. Tillsätt 150 g choklad och rör om bara precis tills de fördelat sig jämn i smeten.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Garnera med resten av chokladen medan kladdkakan fortfarande är varm.
  5. Låt svalna i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten, innan du serverar den med vaniljglass.
Läs om vår kommentarspolicy