Kinderägg fyllda med kladdkaka

Piffa upp de barnsligt goda chokladäggen genom att fylla dem med kladdkaka! Ett superenkelt och gott bakpyssel att göra tillsammans hemma både för stora och små. Eller, det trodde jag iallafall tills min äldsta dotter blev sjukt besviken av att hitta kladdkaka i ägget istället för en leksak haha. Men ni som tycker om kladdkaka kommer iallafall att uppskatta de här 😉

Receptet räcker till ca 6 stycken kladdkakefyllda kinderägg.

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

6 stycken kinderägg

75 g mjölkchoklad

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ihop alla ingredienser förutom kinderägg och mjölkchoklad i en bunke försiktigt med ballongvisp bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Fodra en springform med diameter på 20 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du fyller dina kinderägg med den.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och smält den försiktigt i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  8. Lossa kladdkakan från formen och mosa ihop den i en bunke till en formbar massa.
  9. Öppna kinderäggen försiktigt och fyll varje halva med kladdkaka.
  10. Lägg ett tunt lager mjölkchoklad på ägghalvornas kant och tryck ihop halvorna så att det blir hela ägg igen.
  11. Låt äggen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan du dekorerar dem med den choklad som blivit klar och kanske lite strössel? Låt fantasin flöda!
Läs om vår kommentarspolicy