Chocolate chip cookies i långpanna

De bästa idéerna är de som uppstår helt oplanerat. Som t.ex dessa chocolate chip cookies i långpanna. Igår hade jag hemkunskap med årskurs 6 direkt efter deras nationella prov, vilket gjorde att lektionen vart lite kortare men jag hade lovat att vi skulle baka chocolate chip cookies. När jag i slutet av lektionen insåg att vi inte skulle hinna göra det på det traditionella sättet så uppmanade jag dem helt enkelt att bara trycka ut hela degen i plåten och grädda den så. Sagt och gjort och det blev HUR BRA SOMHELST!

Skurna chocolate chip cookies eller chocolate chip cookies i långpanna, oavsett vad du väljer att kalla dessa godingar så är det ett smart sätt att göra cookies på när tid och ork är knapp.

Receptet ger 24 härligt segmjuka chocolate chip cookie rutor.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

4,25 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Täck din plåt med bakplåtspapper och tryck ut hela degen i den.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Skär kakan i 24 rutor medan den fortfarande är varm.
  10. Låt svalna helt innan du serverar eller förvarar i lufttät burk, mörkt och svalt.
Läs om vår kommentarspolicy