Saftig kokoskaka

En mjuk kaka mitt i veckan till eftermiddagskaffet är exakt det jag behöver för att orka resten av dagen. En mjuk kaka som ger mig extra lyckliga eftermiddagar är den här saftiga kokoskakan med smak av lime. Det är en mjuk kaka med med MYCKET kokos, limezest och en ljuvligt fräsch lime- och kokosfrosting på toppen. Den är så god!

Jag vet att jag har lyckats med ett recept när min kräsne make bråkar med mig om bitarna haha. Han ÄLSKAR kokoskaka och denna beskrev han som “kokoskaka deluxe”. Ett väldigt bra betyg om ni frågar mig ;).

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar.

Ingredienser (saftig kokoskaka):

150 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

3 dl kokosflingor

rivet skal från 1 lime

Ingredienser (lime- och kokosflingor):

150 g färskost

75 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl florsocker

rivet skal från 1 lime

Ingredienser (dekoration):

1 dl kokosflingor

rivet skal från 1 lime

blåbär

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Tillsätt kokosflingor, smält smör och rivet limeskal. Vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och dekoration.
  7. Vispa ihop färskost och smör till en krämig smet. Tillsätt florsocker och limezest, vänd försiktigt ihop till en jämn glasyr med hjälp av en slickepott.
  8. Bre på glasyren på kakan. Dekorera med kokosflingor, limezest och blåbär.
Läs om vår kommentarspolicy