Raspberry cheesecake cookies

Älskar ni också kakorna på Subway? Det gör jag och ibland är det nästan bara för kakan som jag äter mat där haha. För ett tag sen fick de in en ny smak, raspberry cheesecake och det är en ljus cookie med vit choklad, hallon och cheesecakefyllning. Så galet god! Och eftersom att jag int kan få nog av dessa kakor var jag bara tvungen att försöka ta fram ett eget recept på de här kakorna. Jag vågar nästan påstå att de är godare än de man köper. Hembakat är ju liksom alltid godast, ellerhur?

De här kakorna är precis som mitt andra recept på Subway cookies – härligt segmjuk insida och inget snålande med chokladen. Jag gillar när det är många chokladbitar i!

Receptet ger ca 9 stora raspberry cheesecake cookies.

Ingredienser (cheesecakefyllning):

150 g färskost

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (cookies):

150 g mjukt rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 msk sirap

2 tsk vaniljsocker

1 medelstort ägg

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

150-200 g grovhackad vit choklad

60 g färska hallon

Gör såhär:

  1. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.
  2. Grovhacka den vita chokladen.
  3. Vispa samman smör, strösocker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
  5. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bakpulver och salt.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna till smörsmeten och blanda försiktigt ihop med slickepott till en jämn och kladdig deg.
  7. Ha till sist i grovhackad choklad (spara lite till garnering) och färska hallon delad i bitar och blanda försiktigt tills det fördelat sig jämnt i degen.
  8. Låt degen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gör kakor av den.
  9. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  10. Dela degen i 9 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en matsked cheesecakefyllning i mitten, vik över kanterna och nyp försiktigt ihop det till en boll.
  11. Placera kakorna på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med avstånd då de flyter ut).
  12. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  13. Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet.
  14. Förvaras i lufttät burk, mörkt och svalt.
Läs om vår kommentarspolicy