No bake salt karamell cheesecake

Inlägget är i annonssamarbete med Köketsfavoriter.se

Imorse stod jag och bakade en massa gott från min bakbok “Baka utan ugn” i Nyhetsmorgon och sen går jag hem och bakar ytterligare ett no bake recept haha. Men det är så gott och enkelt att jag helt enkelt inte får nog. Idag blev det en no bake salt karamell cheesecake!

Spröd digestivebotten, krämig vit choklad cheesecakefyllning, toppad med en härligt len salt karamell. Godare än såhär blir det inte och dessutom blir det galet fina portionsstorlekar när man gör dem i cylinderformade silikonformar! Den finns att köpa HÄR hos köketsfavoriter.se som just nu har fri frakt fram till 17/4!

Receptet ger 10-12 portioner beroende på storleken på dina silikonformar. Använder du den från köketsfavoriter.se, så ger den 11 portioner.

Ingredienser:

10 digestivekex

75 g smör

150 g vit choklad

300 g färskost

1 dl strösocker

1,5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g

1 msk mjölk 3%

1 nypa salt

vispgrädde och chokladströssel att dekorera med

Gör såhär:

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Fördela kexmassan i silikonformen och packa tätt, till en kompakt botten med hjälp av baksidan av en matsked. Ställ i kylskåpet på en bricka medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna.
  5. Ta fram två bunkar. I den enda vispar du upp grädden till mjuka toppar och i den andra vispar du ihop strösocker, vaniljsocker och färskost krämigt. Tillsätt den avsvalnade vita chokladen och vispa lite till.
  6. Vänd ihop vispgrädde med färskostsmet försiktigt med en slickepott.
  7. Fördela färskostfyllningen i silikonformen. Ställ i frysen för att stelna minst 2 h. Ställ sedan i kylskåpet för att tina, minst 1 h.
  8. Innan det är dags för servering kan du göra kolatoppingen.
  9. Klipp de mjuka kolorna i mindre bitar.
  10. Lägg de klippta kolorna i en kastrull tillsammans med mjölk och salt. Smält ihop till en jämn smet på medelvärme under konstant omrörning. Det här steget går ganska snabbt så lämna inte kastrullen ensam, då riskerar du att få en bränd kolasmet.
  11. Häll över kolasmeten i en skål och låt svalna. Rör om då och då.
  12. Toppa varje cheesecakeportion med kolasmeten och dekorera med vispad grädde och chokladströssel.
Läs om vår kommentarspolicy