No bake snickerstårta

Inlägget innehåller reklam för min bakbok “Baka utan ugn”

Kola, jordnötter och choklad. Oavsett vilket utförande de här smakerna kommer i så får man inte nog. Det blir så himla gott! Det senaste tillskottet i den här smakfamiljen får bli min no bake snickerstårta. Ja, det vattnas i munnen bara man hör namnet.

Krispiga jordnötsbottnar med kolasmak, segmjuk jordnötsnougat och len mjölkchokladfudge formade som en enda tårthärlighet som inte behöver spendera någon tid alls i ugnen. Så enkelt, så gott och framförallt väldigt rolig tårta att göra. Ni bara måste prova!

Tycker du om den här typen av recept, där man inte behöver ta omvägen via ugnen och ändå få förbluffande gott resultat så kommer du att ÄLSKA min bakbok “Baka utan ugn”. Den är nämligen proppfylld med hela 60 nya recept med allt från tårtor, bakelser, pajer, cheesecakes, småkakor och mycket mer som bakas utan ugn. Boken kommer ut 30/4 men du kan redan nu förhandsbeställa den till rabatterat pris HÄR.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (bottnar):

10 dl corn flakes

2 dl jordnötssmör

2 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 nypa salt

Ingredienser (jordnötsnougat):

1 burk marshmallow fluff à 213 g

1,5 dl jordnötssmör

Ingredienser (mjölkchokladfudge):

400 g mjölkchoklad

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g smör

2 dl vispgrädde och 0,5 dl grovhackade jordnötter att dekorera med

Gör såhär:

  1. Smörj och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Mixa corn flakes smultigt i matberedare eller för hand.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning till en jämn smet.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner cornflakesen.
  5. Tryck ut hälften av cornflakessmeten i botten på springformen med hjälp av baksidan av en matsked.
  6. Ställ formen i kylskåpet så att botten hinner stelna medan du gör första lagret med fudge.
  7. Grovhacka hälften av chokladen.
  8. Tärna hälften av smöret.
  9. Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en värmetålig skål.
  10. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs. Över ett vattenbad går också bra.
  11. Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet medan du gör jordnötsnougaten.
  12. Skeda upp marshmallowfluff och jordnötssmör i en värmetålig bunke. Värm i microvågsugn eller över ett vattenbad tills marshmallowfluffen blir så pass mjuk att du kan blanda ihop den med jordnötssmöret i bunken till en jämn jordnötsnougatsmet.
  13. Bre ut jordnötsnougaten över fudgen i formen. Skeda upp resten av cornflakesbotten över jordnötsnougatlagret och tryck ut den till ett jämnt lager. Ställ formen i kylskåpet medan du gör sista lagret med fudge på samma sätt som i steg 7-10.
  14. Häll fudgen över jordnötsbotten och ställ sedan tillbaka formen i kylskåpet och låt tårtan stelna i minst 1 timme innan servering.
  15. Dekorera med vispad grädde och grovhackade jordnötter.
Läs om vår kommentarspolicy