Citronrulltårta

Fluffig rulltårta med god fyllning är väl ändå livet. Idag blev det den här varianten fullproppad med citron. Rulltårtsbotten med citronskal som fylls med silkeslen och härligt sötsyrlig lemon curd. Tycker ni om citron så kommer ni att ÄLSKA den här rulltårtan.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger en prinsessrulltårta på 10-12 bitar. Ni bara måste prova!

Ingredienser (rulltårta):

3 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl maizena eller potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

rivet skal från 1 citron

1-2 msk strösocker att vända rulltårtan på

2 dl lemon curd

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  5. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper som du strött strösocker på. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  6. Rulla upp botten och bre på lemon curden.
  7. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.
Läs om vår kommentarspolicy