Segmjuka daimrutor

Vad får man om man kombinerar den drömgoda smaken av kolasnittar och den magiskt segmjuka konsistensen i chocolate chip cookies? Jo, segmjuka daimrutor. Alltså ni bara måste prova det här bakverket. Ni kommer inte att bli besvikna.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är en vanlig kaka eller småkaka. Kanske något däremellan. Vad heter det då? De är fantastiskt goda precis som de är men med en kula vaniljglass tar man den här kakan till en helt annan nivå.

Receptet bakas i en ugnsfast rektangulär form med måtten 20×32 cm, vilket ger 12 bitar.

Ingredienser:

4 paket dubbeldaim à 56 g

250 g mjukt, rumstempererat smör

2,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

5,75 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

vaniljglass att servera daimrutorna med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka daimchokladen.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
  5. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  9. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Läs om vår kommentarspolicy