No bake nougatpaj

Inlägget innehåller reklam för min bakbok “Baka utan ugn”

Medan jag ivrigt inväntar att min bakbok “Baka utan ugn” ska gå till tryck så sysselsätter jag mig med att ta fram ännu fler no bake recept haha. En kan ju tro att jag fått slut på no bake idéer sen jag gjorde hela 60 helt nya recept till min bok men icke! Jag känner mig tvärtom mer inspirerad än någonsin till fler recept som bakas utan ugn. Näst på tur står denna ljuvliga no bake nougatpaj!

Sprött pajskal gjort på digestive, fyllt med drömmigt len dubbelnougatganache. Allt du behöver för att göra den här pajen är 4 ingredienser och det är med dekorationen inräknat! Hur bra?

Receptet bakar jag i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Tycker du om den här typen av recept, där man inte behöver ta omvägen via ugnen och ändå få förbluffande gott resultat så kommer du att ÄLSKA min bakbok “Baka utan ugn”. Den är nämligen proppfylld med hela 60 nya recept med allt från tårtor, bakelser, pajer, cheesecakes, småkakor och mycket mer som bakas utan ugn. Boken kommer ut 30/4 men du kan redan nu förhandsbeställa den till rabatterat pris HÄR.

Ingredienser:

75 g smör

10 stycken digestivekex

9 paket dubbelnougat à 43 g

2 dl vispgrädde

ytterligare 1 paket dubbelnougat och 2 dl vispgrädde att dekorera pajen med

Gör såhär:

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform. Låt pajformen stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
  4. Bryt nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka (när du ser första bubblan).
  6. Häll vispgrädden över nougaten och rör om till en jämn smet.
  7. Fyll pajskalet med nougatfyllningen och ställ tillbaka pajformen i kylskåpet så att fyllningen kan stelna, minst 1h.
  8. Dekorera din paj med vispad grädde och dubbelnougat. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!

TIPS!

Den här pajen funkar utmärkt att frysa in i flera månader utan dekoration.

Läs om vår kommentarspolicy