Pad thai

Igår kväll filmade jag när jag lagade min favoriträtt, pad thai, på instagram stories och min inkorg fullkomligt svämmade över av receptförfrågningar. Jag som älskar pad thai så mycket att jag kan äta det flera dagar i rad utan att tröttna, förstår er fullkomligt. Det är så himla gott! Klart ni vill ha recept.

Receptet ger 4 portioner. Är du allergisk mot ägg kan du bara utesluta det.

Ingredienser:

200 g risnudlar

3 msk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)

200 g fint strimlad vitkål

1 fint strimlad morot

1/2 fint strimlad zucchini

1 ägg

1,5 dl pad thai sås (scrolla ner för recept på hur man gör egen men oftast köper jag färdig i affären)

400 g vanameiräkor (ej förkokta)

Tillbehör: grovhackade salta jordnötter, färsk koriander och lime

Gör såhär:

  1. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare.
  2. Lägg nudlarna i en rymlig kastrull och häll det varma vattnet över nudlarna. Låt de bara ligga i vattnet precis tills de börjat mjukna upp, ligger de för länge kommer de bli alldeles för mjuka och överkokta.
  3. Woka eller stek de strimlade grönsakerna under konstant omrörning i ca 1-2 minuter eller tills de mjuknat.
  4. Gör plats i pannan för ägget. Vispa upp det lätt med en gaffel och häll upp det i pannan sammtidigt som du rör om hela tiden så att du får en krämig äggröra. Blanda ihop äggröran med resten av grönsakerna i pannan.
  5. Sänk till medelvärme.
  6. Klipp nudlarna grovt och tillsätt dem i pannan tillsammans med pad thai såsen. Rör om tills grönsaker och nudlar fördelat sig jämnt i pannan. 
  7. Ha till sist i räkorna och rör om tills räkorna fått fin färg och är tillagade. 
  8. Servera din pad thai tillsammans med grovhackade jordnötter, koriander och lime att pressa över.

Smaklig måltid!

Att göra sin egen pad thai sås är enkelt. Allt du behöver göra är att röra ihop följande ingredienser i en skål:

1,5 msk fisksås

1 msk oystersauce

2 msk sweet chillisås

2 msk vatten

1 msk risvinäger

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk soya

pressad saft från 1 lime

Läs om vår kommentarspolicy