Twixsnittar

Kolasnittar är gott, twix är gott och tillsammans blir dem dubbelt så gott. De här segmjuka kolasnittarna med kolagodis, mjölkchoklad och flingsalt är beroendeframkallande goda! Jag fick skynda mig att ge bort dem så att jag inte skulle äta upp alla själv. Så goda är dem!

Receptet ger 1 längd med 12 kakor men då gillar jag också att göra mina kolasnittar storleken större. Vill du ha dem mindre kan du göra degen i två längder och då också minska gräddningstiden.

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g

75 g mjölkchoklad

flingsalt att garnera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner kolorna i mitten längs med hela längden.
  5. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt längden svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet, medan du smälter chokladen.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad och låt svalna.
  8. När både längden och chokladen svalnat kan du bre på chokladen över längden. Garnera med flingsalt och vänta med att skära längden i 12 kakor tills chokladen stelnat lite.
  9. Förvaras mörkt och svalt i lufttät burk. Det går utmärkt att frysa in dem.
Läs om vår kommentarspolicy