Churrospannkakor med krämig nutellasås

För nästan exakt två år sedan publicerade jag receptet på fluffiga churrospannkakor med krämig nutellasås. Och det gjorde mig SÅ glad att ända sedan dess så har dessa pannkakor stekts i många kök. De är verkligen supergoda och en perfekt frukost att svänga ihop en söndag som denna. Idag gjorde jag dem igen och har korrigerat receptet lite grann.

När jag tar fram ett nytt recept, bakar jag det 2-3 gånger innan jag publicerar receptet för att vara säker på att det verkligen och är så bra som det bara kan blir. Och ibland är det bra att testa receptet ytterligare en gång, något år senare för att förfina det ytterligare. Nu blev skillnaden idag inte jättestor. Men recept kan verkligen utvecklas till det bättre hela tiden.

Idag stekta jag dessutom pannkakorna i ett plättlägg för att göra dem lite mindre men det funkar såklart minst lika bra att steka dem större. Att göra dem lite mindre tar såklart längre tid men det blir så himla gulligt.

Receptet ger 15 små eller 10 stora pannkakor

Ingredienser (churros-pannkakor):

3,75 dl vetemjöl

0,25 dl strösocker

1,5 tsk kanel

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

2 stora ägg

3 dl mjölk

2 msk smält smörsmör till stekning

1,5 dl strösocker + 2 tsk kanel att vända pannkakorna i

Gör såhär:

  1. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. I en annan skål vispar du lätt ihop ägg och mjölk. Tillsätt detta och smält smör i bunken med de torra ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Låt smeten vila i 15 minuter innan stekning.4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 0,5 dl smet per pannkaka tycker jag blir lagom.
  4. 5. Rulla varje pannkaka i strösocker och kanel så fort du tar bort dem från stekpannan.

Ingredienser (nutella-sås):

1 dl nutella

0,5 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och vispa försiktigt med handvisp under uppvärmning.
  2. Ta bort kastrullen från värmen så snart vispgrädden och nutellan smält ihop och du har fått en jämn sås.
  3. Häll upp såsen i en skål eller såsnippa. Såsen kan serveras såväl varm som kall.
Läs om vår kommentarspolicy