Brownie marshmallow cookies

Inlägget är i annonssamarbete med Ankarsrum

Det här sportlovet har inneburit massor av bakning för mig! För några veckor sedan fick jag hem min hushållsassistent från Ankarsrum och jag har bara längtat efter att få gotta mig i den. Första baket med min nya bästis i köket blev brownie marsmallow cookies. Härligt fudgy chokladkakor, toppade med ännu mer choklad och marshmallows som bränns av så att de får en fantastiskt seg konsistens. De här kakorna är helt underbara!

Receptet ger hela 15 drömgoda brownie marshmallow cookies som smakar precis som varm choklad! På min instagram @mykitchenstories.se finns en steg för steg-video där jag visar hur man bakar de här läckra kakorna.

Ingredienser:

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

125 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

3 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

100 g mjölkchoklad

100 g mini marshmallows

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den tillsammans med smör i en kastrull. Smält samman på medelvärme. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet i ca 5 minuter så att chokladen svalnar ytterligare.
  5. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. 
  9. Toppa kakorna med grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter lite på kakorna och fäster. 
  10. Garnera med marshallons och bränn av dem med brännare så att de får en härligt seg konsistens. 
Läs om vår kommentarspolicy