Kexchokladbollar

Älskar ni också kexchoklad? Jag har väldigt många barndomsminnen associerade till kexchoklad och det gör nog att jag föralltid kommer att tycka om den chokladen. Med jag bakar alldeles för sällan med kexchoklad. Dels för att den är så himla god som den är men också för att det inte är helt självklart hur man kan jobba med kexchoklad i bakning.

Ett väldigt gott och enkelt sätt att baka med kexchoklad är att göra kexchokladbollar. Drömgoda chokladbollar som görs på bara fyra ingredienser: kexchoklad, hasselnötskräm, färskost och kokosflingor att rulla bullarna i. Färskosten gör att de här chokladbollarna med kexchoklad får lite syra och inte blir sådär översöta men ändå barnsligt goda.

Receptet ger 16-20 kexchokladbollar beroende på hur stora du gör dem.

Ingredienser:

4 paket kexchoklad à 60 gram

1,5 dl hasselnötskräm (t. ex nutella) eller 100 g mjölkchoklad + 50 g mjukt rumstempererat smör för nötfritt alternativ

150 g färskost

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

  1. Mixa kexchokladen i en matberedare eller med hjälp av en staxmixer till ett fint smul.
  2. Tillsätt nutella och färskost och mixa ihop till en krämig och formbar smet.
  3. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Är smeten för kladdig för att rullas kan du ställa den i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den fastare.
  4. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy