No bake tiramisucheesecake

Åh vad jag har saknat att baka, fota och skriva! För er var det bara tre dagar sedan jag uppdaterade men för mig var det längre sen än så. Många av de inlägg ni ser nuförtiden är tidsinställda eftersom att jag just nu har ett fullspäckat schema med möten och förberedelser inför min bok! Även om den kommer ut först 7/5, är det massor med jobb bakom kulisserna och jag älskar det! Som jag har längtat efter det här!

Men ikväll, efter att jag nattat barnen så ställde jag mig i köket och införlivade en idé jag haft länge, nämligen no bake tiramisucheesecake. Ett fantastiskt äktenskap mellan tiramisu och no bake cheesecake som går extremt lätt och snabbt att göra. Den här varianten på no bake cheesecake blir galet krämig utan att den behöver stå i frysen för att stelna i flera timmar och sedan stå i kylskåpet för att tina. Redan efter en timme är den redo att ätas och den smakar LJUVLIGT!

Är ni en tiramisuälskare precis som jag så bara måste ni prova att baka den här cheesecaken. Ni kommer inte att bli besvikna. Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser:

10 digestivekex

75 g smör

250 g mascarponeost

300 g färskost

2,5 dl florsocker

0,5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl kakao

0,5-1 dl starkt kaffe

8-10 savoyardikex

Dekoration:

20 savoyardikex

2 dl vispgrädde

25 g grovt riven choklad

Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  2. Mixa digestivekexen till ett fint smul.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen i ett jämnt lager med hjälp av baksidan på en sked.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  6. Ta fram två bunkar. I ena vispar du upp grädden med elvisp tillsammans med bakpulver till mjuka toppar.
  7. I den andra vispar du samman mascaroponeost, färskost och vanilj till en klumpfri och krämig smet.
  8. Vänd försiktigt ner vispgrädden i ostkrämen tillsammans med florsocker med hjälp av en slickepott.
  9. Bre ut hälften av ostkrämen över digestivebotten i ett jämnt lager.
  10. Pudra över ett heltäckande lager med kakao över fyllningen.
  11. Doppa varje kex med den sockrade sidan neråt i kaffe i 2-3 sekunder och placera sedan ut kexen över kakaolagret.
  12. Bre ut resten av fyllningen över de kaffedoppade kexen och ställ sedan formen i kylskåpet i minst 1 timme.
  13. När det är dags att servera din tiramisucheesecake är det bara att ta ut den ur formen och pudra resten av kakao över fyllningen.
  14. Fäst savoyardikex runtom cheesecaken. Fyllningen är så pass kladdig att du inte behöver knyta något runt kexen för att de ska hålla sig på plats men du kan såklart knyta ett band runtom för att piffa till den lite extra.
  15. Dekorera med vispad grädde och grovt riven choklad.
Läs om vår kommentarspolicy