Hallondröm

Efter min populära koladröm var jag bara tvungen att ta fram en syrlig variant. Grunden är den samma, smulade drömmar och krämig färskostkräm. Men istället för kola så har jag denna gång varvat med härligt sötsyrlig hallonkompott!

Jag sitter faktiskt och äter en portion i detta nu som jag skriver. Jag kunde inte hålla mig! Den är så himla god. Dessutom är den extremt enkel att göra. Hallonkompotten kan du göra flera dagar innan och resten av den här ljuvliga desserten svänger du ihop på knappt 15 min.

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser (hallonkompott):

225 g frysta hallon

0,75 dl strösocker

saft från 1 citron

2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)

0,5 dl vatten

Ingredienser (fyllning och bottnar):

12 drömmar (baka själv eller köp färdiga)

500 g färskost

1,5 dl vispgrädde

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

citronskal från 1 citron

frystorkade hallon att dekorera med

Gör såhär:

  1. Koka upp alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull under omrörning tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Häll upp hallonkompotten i en skål och ställ i kylskåpet för att svalna i minst 1 h innan du fortsätter med desserten.
  3. Smula en och en halv dröm i botten på varje glas.
  4. Vispa samman vispgrädde och färskost till fluffig och krämig smet på medelhastighet.
  5. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal och vänd försiktigt samman till en jämn och glansig smet.
  6. Lägg färskostkrämen i en spritspåse och fördela den i glasen.
  7. Lägg ett tunt lager hallonkompott på färskostlagret.
  8. Smula en och en halv dröm till i varje glas över färskostkrämen.
  9. Spritsa ytterligare ett lager färskostkräm och sedan ytterligare ett lager hallonkompott. Spara lite av färskostkrämen att dekorera med.
  10. Spritsa en klick färskostkräm som dekoration. Garnera med frystorkade hallon.
  11. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet!
Läs om vår kommentarspolicy