Snickersbiskvier

Jag är så glad över dagens recept som är en helt ny biskvi! Nämligen snickersbiskvier. När idén väcktes hos mig var jag faktiskt lite osäker på om det ens skulle gå att jämföra men det gick hur bra somhelst och resultatet är en drömgod biskvi med segmjuk jordnötsbooten, jordnötsnougat, kola med jordnötter och mjölkchoklad med lite flingsalt. En perfekt balans mellan sött och salt. Älskar ni snickers så kommer ni att älska de här biskvierna!

Botten på dessa biskvier består alltså av en jordnötsmassa istället för mandelmassa. Jag gick verkligen all in med jordnötstemat på de här biskvierna. Om du inte tycker om mjölkchoklad funkar det utmärkt att byta ut den mot samma mängd mörk choklad.

Receptet ger 24 stycken medelstora snickersbiskvier.

Ingredienser (jordnötsbotten):

200 g saltade och rostade jordnötter

2 dl strösocker

2 äggvitor

Ingredienser (fyllning):

1 burk marshmallowfluff à 213 g

1,5 dl jordnötssmör

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

1 dl saltade och rostade jordnötter

Ingredienser (topping):

200 g mjölkchoklad

2 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)

flingsalt att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa jordnötterna till ett fint mjöl i matberedare.
  3. Tillsätt strösockret och blanda väl för hand.
  4. Mät upp äggvitorna i en mindre skål och vispa upp lätt för hand med en gaffel. Blanda ner äggvitevispet i socker- och jordnötsblandningen tills du får en formbar massa.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut jämnstora bottnar, med ordentligt med mellanrum.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills dess att de fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt innan du fyller dem.
  8. Blanda ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att de finns ett hål i mitten att lägga karamellfyllningen i. Spara lite att spritsa ut över karamellfyllningen.
  9. Hacka jordnötterna till fyllningen fint och blanda ihop de med den karamelliserade mjölken.
  10. Fyll hålet i nougatspritsningen med jordnötskaramell och toppa med resten av jordnötsnougaten.
  11. Ställ biskvierna i kylskåpet för att bli riktigt kalla i minst 30 minuter.
  12. Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen.
  13. Grovhacka mjölkchokladen och smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner olja och låt svalna.
  14. Doppa varje biskvi i den avsvalnade mjölkchokladen. Toppa med flingsalt och ställ biskvierna i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du serverar dem.

TIPS!

Det går jättebra att frysa in biskvierna flera veckor innan servering så länge du inte täcker dem med choklad. Annars riskerar du att chokladen svettas när de tinat.

Läs om vår kommentarspolicy