Mandelflarn

Dekorationer till bakverk som är både snygga och goda är bland det bästa som finns. Mandelflarn är ett sådant tillbehör som lyfter vilket bakverk somhelst och samtidigt är så god att du med största sannolikhet har hunnit äta upp alla själv innan det är dags att dekorera dina bakverk med dem. Jag överdriver verkligen inte. T om smeten är svår att hålla sig från att äta upp innan man gräddar den till gyllenbruna, knäckiga flarn. Så ett tips är att alltid göra dubbelsats, annars får du “bara” ut 18 stycken ;).

Ingredienser:

100 g sötmandel

50 g smör

0,5 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 msk ljus sirap

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Finhacka sötmandeln.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och ljus sirap. Rör om till en jämn smet.
  4. Låt blandningen i kastrullen koka upp på medelvärme under kostant omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner den hackade sötmandeln.
  6. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten på den. Ha ordentlig med mellanrum mellan varje klick då de kommer att smälta ut i ugnen.
  7. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de är helt platta och gyllenbruna.
  8. Låt dem svalna på plåten och stelna innan du förvarar dem i en lufttät burk i rumstemperatur eller dekorerar ditt bakverk med dem.
Läs om vår kommentarspolicy