Dulceykladdkaka

Jag är nog sist på bollen men det var inte förrän för bara några månader sedan som jag för första gången testade chokladen Dulcey Blonde från Valrhona. Varför har ingen talat om för mig att den här chokladen finns och att det typ är den godaste chokladen? För det är den verkligen, så krämig och god utan att vara sötsliskig. Vilket annars är ganska sällsynt för vit choklad.

Idag har jag bakat med den här chokladen och resultatet blev en drömgod dulcey kladdkaka med hallongrädde. Den smakar karamell, är härligt kladdig och den syrliga hallongrädden är pricken över i:t.

Dulcey blonde är varken ljus eller vit, utan blond! Den smakar karamelliserad vit choklad och så fort jag smakade den så ville jag baka med den direkt. Den är dyrare än andra chokladsorter och vanligtvis så brukar jag inte använda ingredienser som är lite dyrare men den här chokladen är verkligen värd det. En god choklad att unna sig när man vill äta något med det lilla extra. Det här är inget samarbete, jag är bara upp över öronen förtjust! Vill ni testa att baka med den så finns den att köpa HÄR.

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar.

Ingredienser (dulcey blonde kladdkaka):

200 g dulcey blonde choklad

150 g smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1,75 dl vetemjöl

3 ägg

florsocker att pudra med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

Ingredienser (hallongrädde):

100 g frysta hallon

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  3. Servera direkt och njut!
Läs om vår kommentarspolicy