Cookie cups med center

Cookie cups är bland det godaste som finns. Det är ju typ som hallongrottor fast i ett amerikanskt chokladbombsformat. Ja, ni förstår hur gott det här då. För er som inte är bekant med den här småkakan sedan tidigare så är det helt enkelt kakdeg, som man rullar till bollar och placerar i en minimuffinsplåt och gräddar. Medans de fortfarande är varma och mjuka kan man passa på att fylla dem med något man tycker om. Jag har tidigare fyllt mina cookie cups med chokladbollssmet. Idag blev det en av mina favoritgodisar, nämligen center!

Det här är inte bara en löjligt god småkaka utan dessutom en löjligt enkel småkaka. Ett perfekt bakprojekt för jullovet för både stora och små!

Receptet ger 24 stycken cookie cups med center. En steg för steg-video på hur jag bakar de här kakorna hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

Ingredienser (cookie cups med center):

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

200 g grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar

1,5 rulle center à 78 g

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Tryck ner en centerbit i mitten på varje cookie medan de fortfarande är varma.
  9. Vänta med att ta ut kakorna ur plåten tills de svalnat helt och hållet. Förvara sedan dina cookie cups i lufttät burk i rumstemperatur.
Läs om vår kommentarspolicy