Beijnho – brasilianska brigadeiro med vit choklad och kokos

Igår kväll bakade jag i vanlig ordning live på mina instagram stories. Det blev vanliga brigadeiro som vi bakade tillsammans och jag passade även på att visa hur man gör beijnhos. Beijnho är en variant på brigadeiro med vit choklad och kokos istället för kakao och chokladströssel. Samma härliga segkrämiga konsistens med med annan smak. Ni bara måste prova!

Den här vita chokladkolan har en fantastiskt god kolaton som inte kommer fram lika mycket när man har kakao i smeten. Typ som karamelliserad vit choklad. Så himla gott!

Receptet ger 20 stycken beijnhos.

Ingredienser:

200 g vit choklad

2 burkar sötad kondenserad mjölk

50 g smör

kokosflingor att rulla i

Gör såhär:

  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den tillsammans med kondenserad mjölk och smör i en kastrull.
  2. Rör om under konstant uppvärmning på hög värme tills den börjar koka.
  3. Sänk till medelvärme och rör om hela tiden tills dess att den kokat i 10 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt den stå i kylskåpet i 1-2 h innan du rullar det till bollar och sedan rullar bollarna i kokos.
  5. Förvara dem i lufttät burk i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy